FREDAG 26. AUGUST
kl 1800: Åpning / Perleskum
Poet Endre Ruset åpner festivalen, elever fra Hustadvika kulturskule spiller.
Aasmund Olavsson Vinje, den tvisynte dikteren med den skarpe pennen, fylte 200 år i 2018. Det ble blant annet feiret med bestillingsverket «På geitevis» av Jorun Marie Kvernberg til Førdefestivalen 2018.
I videreutviklingen av dette kom prosjektet Perleskum til: To folkemusikere og to jazzmusikere leker seg med nye toner til Vinjes gamle ord. Tuba-virtuosen Lars Andreas Haug erter den kvikke nordmørs-stemma Unni Boksasp opp i nye høyder. På svarte og hvite lodder Dag-Filip Roaldsnes dypet, mens komponist og felespiller Jorun Marie Kvernberg øser på og opp og fram med bue og streng.
De ettertraktede musikerne har hver for seg og i ulike konstellasjoner mangfoldige plateutgivelser, flere Spellemannpriser og en imponerende merittliste.
Plata “Perleskum” ble utgitt i mars 2020 på plateselskapet ta:lik.
Jorun Marie Kvernberg: fele, hardingfele, sang, komposisjoner
Unni Boksasp: folkesang, zitter
Lars Andreas Haug: tuba
Dag-Filip Roaldsnes: piano
Aasmund Olavsson Vinje: skarp penn
kl 2000: Min lille by
I Min lille by henter forfatter og musiker Hilde Brunsvik stoff fra barndom og oppvekst i Moss. Planen var å skrive en novellesamling, i stedet ble det en sangsyklus om industribyen som utviklingen forandret til det ugjenkjennelige. Et begavet musikerlag maler landskap med impulser fra jazz og progrock, viser og blues.
Albumet Min lille by utgis høsten 2022 på Park Grammofon.
Hilde Brunsvik: tekster, musikk, sang
Dag-Filip Roaldsnes: flygel, arrangementer
Karl Seglem: saksofon, bukkehorn
Vegard Hasselgård: gitarer
Ellen Brekken: bass
Tore Sandbakken: perkusjon
LØRDAG 28. AUGUST
kl 1500: KINDA Trio på Grendahuset
KINDA Trio ble etablert i 2018 med utspring i Operaen i Kristiansund, hvor de tre musikerne er ansatt. Trioen har en mangfoldig bakgrunn fra Serbia, Polen og Aserbajdsjan i tillegg til Norge, og smelter uredd forskjellige folketonetradisjoner sammen med et bredt klassisk repertoar, samt livlig formidlingsevne.
I denne kafékonserten på Hoem Grendahus, tett på og uten filter, ønskes barn i alle aldre særlig velkommen. Hoem Vel sørger for kaffe og kaker/vafler. Vipps.
Jasmina Zivic: fløyte
Zhala Aliyeva: cello
Anna Ostachowska: bratsj, fiolin
kl 1700: Tøsse
Bjørn-Petter Tøsses musikalske landskap strekker seg fra Balkan til India til Norge, og inkluderer både folkemusikalske og kunstmusikalske retninger. Naturen er også en viktig inspirasjonskilde. Flere vil huske konserten hans på Atlanterhavsveien i fjor sommer, hvor improvisasjon og naturens lydlandskap gikk hånd i hånd.
I solokonsertene sine arbeider Bjørn-Petter hovedsakelig med improvisasjon, i samspill med gjennomgående temaer som kan komme tilbake flere ganger, og med stedet der han spiller. Musikken kan være overraskende og nyskapende, og samtidig gjenkjennelig og lett å ta til seg.
Bjørn-Petter Tøsse: trekkspill, lydeffekter
kl 1900: Djup redsle. Djup ro
Klangfestivalen har i flere år samarbeidet med komponisten, saksofonisten, bukkehornspilleren og poeten Karl Seglem. Karl er et tilsynelatende bunnløst oppkomme av dypt original og nyskapende musikk, alltid i bevegelse og samtidig umiskjennelig seg selv. I de siste årene har Karl også markert seg som poet, og i sine nyeste diktsamlinger målbærer han en sterk bevissthet om båndene mellom menneskene og kloden vi lever på, og om skadene vi forårsaker.
I årets konsert møter vi Karl med et bredt sammensatt ensemble og en flunkende ny diktsamling.
Karl Seglem: tenorsax, bukkehorn, stemme
Dag-Filip Roaldsnes: flygel, orgel
Vegard Hasselgård: gitarer
Jorun Marie Kvernberg: hardingfele, fele, vokal/stemme
Ellen Brekken: bass
Lars Andreas Haug: tuba
Tore Sandbakken: trommer
SØNDAG 29. AUGUST
kl 1200: Så still er denne vakre morgonstund
Vi synger, og lytter til, de fineste salmene, kjente og mindre kjente, sammen med komponist og organist Knut Anders Vestad, kornettist Randi Anita Dale og festivalens eget prosjektkor Klangkoret.
Knut Anders Vestad: flygel, orgel, fortelling, ledelse
Randi Anita Dale: kornett
Klangkoret ledet av kantor Gunn Sissel Bakken Håseth: sang
Publikum: sang
kl 1300: Lunsj Festivalmat, kaffe, kjeks. Vipps.
kl 1400: Miriam Venås Trio
Miriam Venås i sterk trio, med jazz og salmer, soul og ballader.
Miriam har lang fartstid som artist, kordirigent og pedagog. Hun har sunget med mange sentrale nasjonale navn, men har de siste årene satset mest på egen musikk i eget navn. I denne konserten får vi høre henne sammen med Dagfinn Grønvik på flygel og William Stavik på gitar/bass. Trioen har spilt sammen i flere år og trives i hverandres musikalske landskap. De skaper et nært utrykk og formidler sanger til refleksjon og ettertanke, både gjennom rolige ballader og mer rytmiske låter. Repertoaret strekker seg fra Miriams egen katalog til kjente salmer, jazzlåter, viser og gospelsanger i ny drakt.
Miriam Venås: sang
Dagfinn Grønvik: flygel
William Stavik: gitar/bass